Rekonštrukcia domu alebo bytu

Chystáte sa na rekonštrukciu domu alebo bytu ?

Skôr ako sa pustíte do samotnej prestavby alebo rekonštrukcie nájdite si čas na zamyslenie, čo vlastne očakávate od tohto aktu. Upresneniu Vašich predstáv môže pomôcť prelistovanie v časopisoch a veľa informácií a podnetov získate naj na webe. Samozrejme silný vplyv majú aj „dobré“ alebo „ešte lepšie“ rady známych a príbuzných. /Niekedy to ale môže byť ako s futbalom – všetci sú odborníci, ale nikto nie je futbalista./

Treba si tiež uvedomiť, že rokmi sa menia technológie, potreby ale aj predstavy ľudí. Netreba však podľahnúť módnym výkrikom. Na prvom mieste by mala byť funkčnosť prepojená s predstavou budúceho užívateľa. Tu môžu pomôcť už spomenuté časopisy alebo internet, ale tiež návrhy dizajnérov, architektov. Treba si však uvedomiť, že títo profesionáli, pokiaľ im Vy sami nezadáte požadované predstavy alebo kritériá, pripravia Vám návrh, ktorý bude hlavne ich predstavou, s ktorou sa môžete ale tiež nemusíte stotožniť.

Preto najprv zamyslenie sa nad uvažovanou úpravou plánovaných priestorov. A potom výber dizajnu, technológie, dodávateľa, či realizátora.

V tejto etape je tiež dobré zamyslieť sa nad vlastnými finančnými možnosťami a reálnymi nákladmi.

Architekt Vám ponúkne svoj projekt, firmy Vám vypracujú cenové ponuky a Vy môžete začať. Akurát si nie ste istý, ktorý projekt a cenovú ponuku vybrať.

Toto je miesto, kedy Vám môžeme pomôcť radami a odporúčaniami ako ušetriť niekedy až 40 % nákladov.

 

Pridaj komentár